Sterk verhaal

Wist je dat deze boot al heel oud is. Nog wel veel ouder dan jouw papa en mama. Al wel bijna honderd jaar.

Het heeft gevaren over vele rivieren en dan was het weer soms heel slecht en sloegen de golven hoog tegen de boot. De kapitein was heel sterk en wist altijd de boot weer naar een haven te brengen. Gelukkig maar want anders had je nu geen pannenkoeken kunnen eten op deze boot. De vrouw van de kapitein vond pannenkoeken ook zo lekker en was daardoor ook beresterk. Als de kapitein eens moest slapen dan stond zij aan het roer. Als jij ook kapitein wilt worden dan kun je nu alvast beginnen met regelmatig een pannenkoek te eten. Dan word je net zo sterk als de kapitein of de vrouw van de kapitein.

Bioscoopkaartje is exclusief toeslagen

Kinderfeestje

Als jij een feestje wilt geven omdat je jarig bent of gewoon omdat je een feestje wel leuk lijkt, dan maak je wel echt de blits als je dat op het pannenkoekenschip houdt.

Je mag natuurlijk van alles voorbereiden voor je eigen feestje, maar je hoeft je verder helemaal geen zorgen te maken over wat je ze allemaal wilt geven. Wat dacht je van niet 1 grote pannenkoek en een ijsje na bijvoorbeeld. En allemaal met een masker op. En daarna schoonmaken. Haha, dat doen wij wel.

Je kunt het feestje nog mooier maken, om je vriendjes en vriendinnetjes ook mee te nemen naar de bioscoop om de hoek. Ook dat kunnen wij voor je regelen.

Dus trek je pap of mam aan de mouw en kom eens langs. Dan kijken wij wat we voor jou kunnen doen.

Het verhaal van de pannenkoek en de koekepan

Wist je dat de pannenkoek vroeger als pannekoek werd geschreven. Je hoort het verschil niet, het wordt alleen nu anders gespeld. 

Omdat wij veel pannenkoeken bakken weten wij hier natuurlijk veel van en het is ook best wel een leuk verhaal om te vertellen. Je weet dat er regels nodig zijn zodat iedereen weet hoe het moet. Verkeersregels zijn daar een goed voorbeeld van want als die er niet zouden zijn dan zou het voor jou wel heel moeilijk worden om zonder een botsing naar school te  fietsen. De regels van hoe we iets schrijven en spellen staan in een ‘groen boekje’. Dat is ook al handig, want dan hoef je ook niet zo te zoeken. Op een gegeven moment was er iemand die aan een tafel met nog meer mensen zei dat de pannekoek een pannenkoek moest zijn omdat deze in pannen worden gebakken. En die pan heette vroeger koekepan. Toen zei iemand maar dan moet de koekepan koekenpan heetten. De pannekoek zelf veranderde niet en ook de koekepan bleef er hetzelfde uitzien, alleen de spelling veranderde. En of dat wel zo slim was? Want wat bleek nou, om pannenkoeken te bakken gebruikten wij wel de koekepan maar in die pan bakte de kok ook een ei of een omelet of een schnitzel. Dus de koekepan was geen pan om alleen koeken in te bakken, hij heette alleen zo!?!?

Dus in plaats van een regel die iedereen zou begrijpen snapten heel veel mensen er geen jota meer van. En wat heb je nou aan een groen boekje als je de regels die erin staan niet meer begrijpt. Daarom waren er mensen die in plaats van een groen boekje een wit boekje schreven met andere regels. En in dit witte boekje staat dat de pannenkoek ook gewoon als pannekoek mag en dat je die bakt in een koekenpan of koekepan.

Onze regels hebben we niet veranderd, we bakken ze nog net zo lekker als vroeger.

Mag je ook zingen op de boot?

Op jouw feestje mag dat zeker. De kans is natuurlijk groot dat er voor je gezongen wordt maar misschien kun jij het zelf nog veel beter. Dan geven we je graag de microfoon en maak je er echt een party van. Hiervoor maken we graag een afspraak met jou en je ouders om te kijken hoe we dat precies kunnen organiseren.  Dat zou natuurlijk wel een helemaal te gek feestje zijn.

Schommelt de boot niet op het water?

Misschien een beetje. Als je zorgt dat je niet dikker wordt dan je zusje dan valt het best mee.

Hoe duik je van de boot in het water?

Dat mag je niet, en het is ook erg gevaarlijk want er zitten grote vissen in het water die alles opeten. Ook de pannenkoeken in jouw buik.